Blog

Wendbaarheid en flexibiliteit blijven belangrijk, zeker in onzekere tijden!

Ben jij werkgever? Dan zal het je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat op 1 januari de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking is getreden. Een wet die er kortgezegd voor zorgt dat flexibele contracten minder flexibel zijn (flexwerkers krijgen meer zekerheid), en vaste contracten minder vast (versoepeling ontslagrecht). Een ingrijpende wet met name voor werkgevers. De vraag of de flexibele schil hierdoor minder relevant is geworden voor bedrijven? In tegendeel. Het is in deze tijden misschien nog wel relevanter dan ooit!

Door de vergrijzing en ontgroening zal de vraag naar werk groot blijven en is de arbeidsmarkt in verschillende branches erg krap. Tegelijkertijd moeten ondernemers mede door de Brexit, de voorstaande handelsoorlog en het coronavirus rekening houden met oplopende onzekerheden. In verschillende sectoren (bijvoorbeeld in de zorg, in de ict en techniek) blijven flinke personeelstekorten. Daarnaast kampen bedrijven met een hoog ziekteverzuim percentages onder eigen medewerkers vanwege het coronavirus. Om als organisatie wendbaar te blijven in deze onzekere periode is flexibiliteit de oplossing!

Wat is de flexibele schil en waarom is deze zo belangrijk?

Wat is nou die flexibele schil, en hoe zorg je voor meer wendbaarheid binnen je organisatie? Een flexibele schil bestaat uit (flex)medewerkers die niet juridisch in dienst zijn bij jouw organisatie, en waarvan de samenwerking gemakkelijker stopgezet kan worden dan bij vaste medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan detacheringskrachten, uitzendkrachten, freelancers en ZZP-ers.

Door een flexibele schil ben je als organisaties wendbaarder, kun je sneller inspelen op marktontwikkelingen of crisissituaties en haal je tevens nieuwe kennis in huis. Is je vaste medewerker op kantoor bijvoorbeeld even niet beschikbaar door vakantie, ziekte of verlof? Als je voor een korte periode of voor een wat langere periode versterking nodig hebt, is een goede flexwerker goud waard.

Zeker nu het verzuimpercentage flink stijgt vanwege het coronavirus is flexibiliteit ontzettend belangrijk. Veel bedrijven kunnen dit niet opvangen met eigen medewerkers, en nog lang niet alle bedrijven hebben een flexibele schil.

Laat Flexschilder.nl helpen bij de flexibele schil

Flexschilder.nl is hét uitzendbureau voor de schilder en glaszetter. We zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van vakmensen in de schildersbranche en hebben een landelijke dekking. Door een nieuwe manier van samenwerken met schildersbedrijven in de regio, kunnen we de juiste baan vinden voor iedere vakbekwame schilder.

Benieuwd hoe je met jouw organisatie, ook na de WAB en in de huidige onzekere tijden, toch flexibel kunt blijven? We vertellen je er graag meer over! Neem contact met ons op via info@flexschilder.boekhouder-online.nl of 076-5482111.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogoverzicht

shutterstock784992079
Welk communicatiemiddel past bij jouw doelgroep?
Dat het vinden van vakbekwaam personeel moeilijk is in de huidige markt is bij velen bekend. Er zijn...
adult-automotive-base-396159
Tips om veilig te schilderen
Ben jij je bewust van jouw veiligheid en gezondheid op het werk? Zeker in het schildersvak bevind je...
pexels-photo-1679618
Wendbaarheid en flexibiliteit blijven belangrijk, zeker in onzekere tijden!
Ben jij werkgever? Dan zal het je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat op 1 januari de nieuwe Wet Arbeidsmarkt...